ATEA / ForaForm

Sted:
Damsgårdsveien 135

Areal:
1 200 m2

Byggherre:
Frydenbø Eiendom AS

Fag:
Interiørarkitekt

Typologi:
Næring, kontor

Status:
Ferdigstilt 2022

I 2020 ble ARTEC engasjert av Frydenbø som interiørarkitekt for ombygging av Damsgårdsveien 135, 6. etasje, for nye leietakere ATEA og Fora Form. Leietakere flyttet inn i 2021.

ATEA er et ledende og fremoverlent IT-selskap og Fora Form er en kjent norsk møbelprodusent. Sammen med Modular har de laget møbel- og lysutstilling i et showroom på taket av Puddefjorden. De tre leietakere, Atea – eksperter på IT, Fora Form – best på møteplasser og Modular – med ekspertise i lysdesign, drar nytte av å være samlokalisert. Ønske fra leietakere har vært å skape lokaler som var lekne, fleksible i bruk og flerfunksjonelle. Arealer mot sjøen har leietakere ønsket å holde åpen og luftig. «Spydspissen» har blitt delt opp med buede vegger som danner åpne og lukkede rom for formelle og uformelle møter. Variasjon i bruk av overflater, farger, belysning og grønne elementer skaper attraktive arbeidsplasser og utstillingsområder.

Bærekraftsveggen er det første som møtes når man entrer inn lokalet. Den grønne veggen har vært et viktig symbol for leietaker med bærekraft som en premissgiver i alle tjenester de leverer. Bak bærekraftsveggen finnes det kaffebar med lounge og sittegrupper. De buede veggene som ligger i kjernen av bygget skaper en brytning mellom sonene og inneholder stillerom, møtesone og garderobe. Sammen med leietakere har vi fokusert på å holde en åpenhet i kontorlokalet, både for å holde en visuell kontakt innad i lokalet, men også for å holde kontakten med den flotte utsikten over fjorden.

Kontoret inneholder 80 arbeidsplasser fordelt i flere landskap og lokalet har et potensiale for senere utvidelse av flere arbeidsplasser. Det er prosjektert varierte multirom som et supplement til arbeidsplassene for konsentrasjonsarbeid, møtevirksomhet og samhandling. I tillegg til aktivitetsbaserte arbeidsplasser, kan Fora Forms showroom benyttes for ad-hoc møter og sosialt areal, både i- og etter arbeidstiden. Takket være «Speakers corner» kan lokalet også benyttes til arrangement med større publikum.

I godt samarbeid med Opplevelsesdesign har ARTEC vært ansvarlig for utvikling av konseptskisser for lokalene. ARTEC tok prosjektet videre i anbuds- og detaljeringsfase. Viktig del av oppgaven var å gi leietakere rom til å variere deres utstillinger i mange år fremover.

 

Foto: Alex Coppo