Frydenbø Marina

Sted:
Damsgårdsveien 135

Areal:
12 000 m2

Byggherre:
Frydenbø Eiendom AS

Fag:
Totalprosjektering, totaladministrasjon

Typologi:
Næring, kontor

Status:
Ferdigstilt 2008

Frydenbø Marina står halvveis ut i Puddefjorden og har en fantastisk utsikt som strekker seg fra Askøy i nord, via Fløyen, til Ulriken i sør. Glassfasaden mot vest er buet og gir assosiasjoner til båt og maritim virksomhet, samtidig som det speiler omgivelsene.

På grunn av spektakulær beliggenhet og utsikt, avsluttes bygningskroppen med en spiss balkong, med tydelige referanser til store skip som til enhver tid omringer bygningen. Bygningskroppen er lang og smal for å ivareta utsikten fra nabohusene bak. Det lange volumet er løftet fra bakken, både ut mot sjøen og mot adkomsten, for å lette utrykket mot gaten. Til tross for mange kvadratmeter oppleves bygningen verken stor eller klumpete.

Det er gjennomgående solide, ærlige og tidløse materialer både i interiør og i eksteriør. Planløsningene er fleksible men likevel med karakter og egenart. Frydenbø Marina oppleves som oversiktlig med sine lange siktlinjer, noe som gjør orientering enkelt og arealene føles romslige og åpne.

Det er til enhver tid mange store og små leietakere i bygningen som driver hver for seg men som jevnlig treffes i trappen og i kantinen som er samlende og identitetsskapende for bygningen. Noe av det mest spektakulære på arbeidsplassene er å sitte ut mot de store vinduene i buefasaden og oppleve en skikkelig storm.

#Frydenbø Eiendom fikk eiendomsprisen i 2011 for dette bygget.