Kranen

Sted:
Damsgårdsveien 87

Areal:
3 780 m2

Byggherre:
BOB BBL

Fag:
Arkitekt

Typologi:
Bolig

Status:
Ferdigstilt

Boligprosjektet Kranen ligger i Damsgårdssundet Nord, et industriområde i transformasjon. Prosjektet består av to enheter på seks og syv etasjer med til sammen 40 leiligheter.

Damsgårdssundet er et industri-, og verftsområde i transformasjon til en ny og moderne bydel. Tomtens historie og beliggenhet i vannkanten er helt unik og byr på spennende referanser. De nye boligbygningene har en ytre fasade i glass med trykk. Motivet i glasset har som mål å tolke og formidle noe av den spennende historien. Glasset vil i kombinasjon med bakfasaden skape spennende dybde og refleksjon av vannet, himmelen og omgivelsene. «Kuttene» som utgjør balkongene er gitt en varm og lys farge og vil være en fin kontrast til en mørkere og kjøligere ytterhud. Balkongene vil oppleves lune og beskyttet fra livet utenfor.

Hver av bygningene i Kranen er delt inn i fire leiligheter per plan, med tydelig hovedform. Det er ingen utenpåhengte elementer som stikker ut forbi den stramme formen. Bygningen møter gaten med en urban fasade som er litt inntrukket i forhold til volumet over. Det er viktig for oss å etablere en god forbindelse mellom gaten og bygningene. Materialet mot gaten er tegl med åpninger i full høyde med detaljer i metall. Det er planlagt næringslokaler ut mot Damsgårdsveien med store åpninger som henvender seg ut mot de forbipasserende og aktiviserer gaten. Ut mot sjøen er det lagt en leilighet i hvert av bygningene med privat hage og en grønn buffer mot sjøpromenaden.

Prosjektet skal BREEAM sertifiseres og blir blant de første boligprosjektene i landet med en slik sertifisering.

 

Foto: Hundven Clements Photography