Lille trehuset

Sted:
Damsgårdsveien 99, Felt B1

Areal:
ca. 2 300 m2

Byggherre:
BOB

Fag:
Arkitekt

Typologi:
Bolig

Status:
Under regulering

Lille trehuset karakteriseres av en skjerm i rusttregt stål som bretter seg over bygningen og blir til et grønt tak. Denne takhagen har som hensikt å rense luften for støv og partikler fra Puddefjordsbroen og har et 50% større fotavtrykk enn selve bygningen.

Lille trehuset er en del av planen for Damsgårdsveien 99 – Brohodet, og henvender seg mot et felles uteområde sammen med Treet og Portalen. På kainivået er det tenkt et stasjonært konteineranlegg for bossug for hele Damsgårdssundet nord.

Bygningen tar opp noe av fargebruken og materialpaletten fra Treet og Portalen men har sin egen vri og særpreg med den buede avslutningen. Fasaden mot plassen er i helglass og har et urbant uttrykk. De store vinduene kan skyves til side og forvandler stuen til et uterom. Byggherren ønsket små, rimelige leiligheter i et «leie for å eie»-konsept der beboerne får muligheten til å kjøpe leiligheten etter noen år for markedspris fra det tidspunktet da de flyttet inn, uavhengig av verdiutviklingen.

Noen av leilighetene er orientert mot Puddefjorden og har en unik utsikt der de ligger nesten helt i vannkanten. De resterende leilighetene vender mot sol og felles uteplass. Leilighetene er to- og treroms med en størrelse på 44m2-59m2.